ERMELO – De Ermelose sportjournalist en commentator Evert ten Napel heeft de derde Jean Nelissen Award gewonnen. Tijdens een speciale uitzending van Avondgasten, uitgezonden door de Limburgse zender L1, kreeg Ten Napel de prijs uitgereikt uit handen van oud-premier Dries van Agt.

De Jean Nelissen Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een sportjournalist met een grote staat van dienst. Mart Smeets en Hugo Camps gingen Evert ten Napel al voor. ,,Een hele eer,” reageert de bekende Ermeloër. Hij was verrast toen hij bericht ontving dat de award ditmaal voor hem was.

Onvergetelijk
De sportverslaggever begon in 1970. Onvergetelijk werd zijn radioverslag van de WK-finale tussen Nederland en Argentinië acht jaar later. Tien jaar later mocht Ten Napel ook de halve finale van het EK tussen Nederland en Duitsland verslaan, ditmaal voor tv. Natuurlijk waren er veel wedstrijden van Oranje die deze prominente verslaggever mocht verslaan. Ook was hij met regelmaat aanwezig tijdens de Tour de France en deed hij in 1994 samen met Jean Nelissen commentaar bij het WK Wielrennen.

Originele Artikel: Ermelo van nu.

Ten Napel ontvangt prijs uit handen van Dries van Agt
Menu